Het Tuft & Needle-kussen is geïnspireerd op de Tuft & Needle-matras. Het maakt gebruik van hetzelfde T&N Adaptive-schuim. Dit unieke schuim is gemaakt met open-celtechnologie. Het is doordrenkt met warmteafvoerend grafiet, verkoelende gel en warmteafvoerend grafiet voor zachte ondersteuning en koelte gedurende de nacht. Het T&N kussen is gewikkeld in een zachte schaal gemaakt van een mix van polyester, Tencel en Elastaan.

Het T&N kussen is gecertificeerd door CertiPUR-US en Standard 100 OEKO-TEX voor het gebruik van milieuvriendelijke materialen. T&N kussens zijn verkrijgbaar in standaard en kingsize maten. Beide bieden een loft van 5 inch en stevigheid op middelhoog niveau, waardoor ze geschikt zijn voor rugslapers.

Koopgids Hoe Een Kussen Kopen Als Rugslaper

Slechts 10% van de volwassenen slaapt op hun rug. Deze positie (in tegenstelling tot slapen op de zij) lijnt de ruggengraat en nek uit en wordt geassocieerd met minder nek- en schouderpijn dan slapen in de buik. Mensen hebben echter de neiging om meer te snurken als ze op hun rug slapen en dit kan leiden tot slaapverstoring voor de slaper en hun partner.

Voor rugslapers is het kiezen van het juiste kussen essentieel. Deze gids bespreekt hoe rugslapen het lichaam beïnvloedt, laat je de verschillende soorten kussens zien en vertelt je onze topkeuzes voor de beste kussens voor rugslapers.

Hier Zijn Enkele Dingen Die Je Moet Weten Over Rugslapen

Hieronder staan de drie belangrijkste posities voor het slapen op de rug. De arm- en beenextensies van deze posities zijn verschillend. De soldaatpositie heeft de armen volledig gestrekt en een of beide knieën licht gebogen. De Starfish-positie heeft beide armen gebogen bij de ellebogen en de handen ter hoogte van het hoofd. En in de Savasana-positie zijn beide armen en beide benen volledig gestrekt.

Voordelen van rugslapen

Door veel medische experts beschouwd als de gezondste slaaphouding, wordt op je rug slapen in verband gebracht met een aantal gezondheidsvoordelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van op je buik slapen:

  • Optimale uitlijning van de wervelkolom: slapen op de rug zorgt voor meer uitlijning van de wervelkolom dan andere posities. Slapen zonder kussen wordt echter beschouwd als de beste houding voor uitlijning – en de meeste mensen vinden dit ongemakkelijk. Voor de meeste rugslapers is een dikker, steviger kussen beter dan een kussen dat te ver naar achteren kantelt.
  • Geen extra kussens nodig: mensen die op hun zij of buik slapen, gebruiken vaak secundaire kussens tussen of onder hun benen voor extra ondersteuning. De meeste rugslapers hoeven geen secundaire kussens te gebruiken (maar velen doen dat toch).
  • Minder rimpels: Zij- of buikslapers hebben de neiging om één kant van het gezicht op het kussen te leggen. Dit kan leiden tot vroege rimpels. Omdat hun gezicht het kussen niet raakt, hoeven rugslapers zich hier geen zorgen over te maken.
  • Kan zure refluxsymptomen minimaliseren: Zure reflux is een medische aandoening die wordt gekenmerkt door maagzuur dat in de slokdarm stijgt. Zure reflux wordt meestal gekenmerkt door brandend maagzuur. Zolang uw kussen stevig en verhoogd is, kunt u symptomen van zure oprispingen, zoals brandend maagzuur, verlichten.

Nadelen van rugslapen

Ondanks al zijn voordelen zijn er een aantal nadelen verbonden aan slapen op je rug. Dit zijn de belangrijkste om te onthouden:

  • Hoger snurkvermogen: op de rug slapen zorgt ervoor dat de ademhalingsspieren in de luchtwegen ontspannen, wat kan leiden tot zwaar snurken. Mensen met obstructieve slaapapneu, of OSA, zijn vooral vatbaar voor snurken wanneer ze op hun rug liggen. Om deze reden raden artsen aan om zijwaarts te slapen voor mensen met slaapapneu, evenals voor mensen die om andere redenen zwaar snurken.
  • Groter risico op nekpijn: rugslapers kunnen pijn en pijn verminderen door een ondersteunend kussen te gebruiken en hun lichaam de hele nacht op één lijn te houden. Zelfs als het kussen voldoende ondersteunend is, kan een gebogen nek drukpunten en pijn veroorzaken.
  • Samengedrukte aderen kunnen problemen veroorzaken voor zwangere vrouwen Zwangere vrouwen die op hun rug slapen, lopen mogelijk het risico compressieaders te ontwikkelen. Deze omvatten de inferieure ader cava die onder de baarmoeder loopt. Een gecomprimeerde inferieure vena kan ervoor zorgen dat de bloeddruk daalt. Artsen raden zwangere vrouwen aan om op hun zij te slapen, vooral in de latere stadia van de zwangerschap. Deze houding is comfortabeler en vermindert het risico op adercompressie.

Het juiste kussen kiezen voor rugslapers

Er zijn tegenwoordig veel kwaliteitskussens op de markt. Uw BMI en voorkeursslaaphouding kunnen echter bepalen welk kussen het beste bij u past. Deze tips helpen je bij het kiezen van het beste kussen voor je rug.

Maat

Kussens zijn verkrijgbaar in zes standaardmaten en één speciale maat, die meestal is gereserveerd voor specifieke soorten kussens.

  • Klein (20Wx12L): Deze speciale maat wordt meestal geassocieerd met kussens van cervicaal traagschuim en kussens gemaakt van materialen zoals boekweit (zie verder).
  • Standaard (20W x 26L): Standaard is de meest voorkomende kussenmaat, evenals de meest compacte en – meestal – de laagste prijs. Deze maat is niet ideaal voor mensen die woelen en draaien, omdat hun hoofd gemakkelijk van een van de zijkanten kan glijden.
  • Super Standard (20Wx28L): Deze Super Standard is twee centimeter langer dan de Standard. Het is een goed alternatief voor wie de Standard te klein vindt.
  • Queen (20W x 30L): Een Queen-size kussen is geschikt voor de meeste slapers die woelen en draaien, aangezien het tien centimeter langer is dan een Standard.
  • King (20Wx36L): Deze maat is geweldig voor degenen die van langere kussens houden. Het maakt het ook gemakkelijk te gebruiken als hoofdsteun of rugleuning voor mensen die tv kijken of lezen in bed.
  • Euro (afmetingen kunnen variëren): Kussens in Euro-formaat hebben een vierkante vorm, die verschilt van andere maten. Er zijn veel maten beschikbaar, maar de meest voorkomende afmetingen zijn 26Wx26L en 20Wx20L. De meeste mensen in de VS slapen niet met Euro-kussens als primaire hoofd- en neksteun, maar het zijn populaire keuzes voor rugleuningen en hoofdsteunen.
  • Lichaam (afmetingen variëren): Lichaamskussens zijn een goede keuze voor slapers die graag met een kussen wegkruipen. Deze kussens variëren over het algemeen tussen 48 en 137 cm lang, afhankelijk van de vorm van het kussen. Er zijn veel soorten en maten lichaamskussens, waaronder U-, C- en J-vormen.

Vorm

Kussens kunnen egale of voorgevormde oppervlakken hebben. Kussens met een gelijk oppervlak zijn de meest voorkomende optie; ze hebben volle of platte vormen, afhankelijk van het materiaal, maar geen contouren. De kussens van cervicaal traagschuim met gebogen oppervlak zijn verzonken onder hun hoofd en verhoogd onder hun nek. Alle slapers kunnen kussens met een gebogen oppervlak gebruiken, vooral degenen die last hebben van nek- of schouderpijn.

Zolder

Loft, of dikte, is cruciaal voor rugslapers, omdat te veel of te weinig loft hun uitlijning van de wervelkolom in gevaar kan brengen. Er zijn over het algemeen drie soorten kussenslopen.

  • Lage zolder met een dikte van minder dan 8 cm.
  • Medium-Loft: drie tot vijf inch (8 cm tot 13 cm) dik.
  • High-Loft: meer dan 13 cm dik.

De meeste rugslapers geven de voorkeur aan kussens met een gemiddelde of hoge loft, omdat ze de nek en het hoofd optillen. Dit helpt de uitlijning van de wervelkolom te behouden en vermindert snurken. Lage loft-kussens kunnen ervoor zorgen dat het hoofd naar achteren valt. Dit kan leiden tot meer snurken, maar ook tot drukpunten en pijn.

De juiste kussenzolder hangt van veel factoren af, waaronder het gewicht van de slaper, de hoofdomtrek en schouderbreedte, evenals de stevigheid of zachtheid van de matras. Hieronder vindt u een tabel met de beste omstandigheden per hoktype.

Veel kussens hebben een verstelbare loft; verwijder of voeg gewoon meer vulling toe aan de binnenzak om de dikte te verkleinen of te vergroten. Verstelbare loft-kussens zijn een geschikte optie voor mensen van wie de diktevoorkeuren van nacht tot nacht verschillen.

Materiaal

Kussens kunnen worden gemaakt van verschillende natuurlijke en synthetische materialen. Aan elke materiële optie zijn voor- en nadelen verbonden. Voor rugslapers is een kussen dat stevig genoeg is om hun nek en hoofd te ondersteunen essentieel. Dit helpt de uitlijning van de wervelkolom te behouden.

Andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer kosten, temperatuurneutraliteit en geur-/allergiepotentieel. Hieronder staat een tabel met de voor- en nadelen van zeven veelgebruikte kussenmaterialen. Het bevat ook beoordelingen van rugslapers.

Vormbaarheid

Naast de kwaliteiten die in de bovenstaande tabel worden genoemd, is vormbaarheid een kussenkenmerk dat enigszins uniek is voor zijslapers. Sommige kussens kunnen hun volledige vorm behouden, ongeacht hoe strak iemand ze vasthoudt. Anderen zijn kneedbaar of kneedbaar, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast aan de positie van het individu.

Vormbaarheid komt neer op persoonlijke voorkeur. De meest vormbare opties zijn versnipperd traagschuim, veren, dons en boekweit, terwijl de minst vormbare opties stevig traagschuim en latexkussens zijn.

Prijs

Laten we eens kijken naar de prijs, die voor veel kussenkopers de belangrijkste factor kan zijn. Hoewel alle kussenmaterialen verschillen in prijs, afhankelijk van merk en model, toont de onderstaande tabel een uitsplitsing van de prijzen voor de acht meest populaire soorten.